FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

En lång resa värd vartenda paddeltag

UngdomarPosted by johan 2013-07-20 13:20

Efter sex dagar kanot SM i Luleå är vi nu väg hem till Fridhem. Bussen med 14 kanoter på släp tuffar i sakta mak på genom det vackra norrländska landskapet. Det sitter två utvilade chaufförer och sju trötta men nöjda kanotungdomar i bussen, några mil bakom oss rullar fem till ungdomar hemåt i personbil.

Vår resa till Luleå började på klubben för en dryg vecka sedan när förväntansfula ungdomar och naturligtvis ännu mer förväntansfulla ledare samlades för att packa kanoter och utrustning för tävlingen, sedan dess har allt gått i ett.

SM-veckan har haft ett intensivt program, har det inte varit uppladdning inför egna lopp så har det varit besättningskanoter som behövt servas och ställas in för den uppsjö av olika benlängder vi stoppat in i kanoterna. Och framför allt har vi haft många klubbkompisar att heja på. Det har varit en tuff uppgift att få i sig lunch och mellanmål mellan de täta tillfällen larmet gått i vårt Primustält, med uttalanden som: ”Yalla … lämna köttbullarna, vamos ala målområdet och heja, K4 finalen går om 3 minuter!”

Naturligtvis har känslorna svallat, både neråt, som dråpslaget när Linnéa fick blindtarmsinflammation en vecka före SM och vi tappade våra medaljmöjligheter i besättning på tjejsidan, eller när en förväntad förstaplacering blev en tredjeplats. Och så de kollektiva glädjestunderna; som när Martin och Jesper gjorde sina utan jämförelse bästa lopp hittills och fullständigt krossade motståndet; eller när en av våra -99 besättningar var överlägset snabbast på 2 500 loppet, men körde på fel sida av målbojen, fick backa, paddla tillbaka, köra runt målbojen, komma in på en andraplats och ändå komma skrattande upp på bryggan efter loppet.

Egentligen började vår SM resa redan för ett år sedan, sista dagen på förra årets kanot-SM, när vi utan medaljer, men med upprymdheten inför våra framtida möjligheter på topp beslutade oss för att satsa på SM 2013. Sedan dess har Fridhems ungdomar jobbat hårt och målmedvetet med årets utmaning i sikte. Nu är vi på väg hem till klubben igen med så mycket medaljer att det blivit övervikt om vi tagit flyget hem. Om några timmar är vi hemma igen, imorgon skall vi ha skoj, då börjar vi träna inför Kanot SM 2014.

/Hälsningar från medaljhämtarna i bussen; Torun, Jonathan T, Jonathan R, Harry, Sakke, Jesper, Linnéa samt Jesper T, Johan samt de som inte åker i bussen; Lucas, Martin, Oskar H, Katarina, Oskar R, Olivia, Elinor, Micke, Jaja, Christina, Peter, Rasmus, Eva, Anders, Maria och Niklas.

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post274

För ungdomstränare

UngdomarPosted by johan 2012-06-07 00:32
Här är länk till doodlesida för att markera planerad närvaro, så att övriga ledare kan se om eller hur många ungdomsledare kommer till ett pass.

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post245

Träningsläger

UngdomarPosted by johan 2012-05-21 19:00
Under våren har våra ungdomar deltagit i fyra träningsläger, Sågen i Nynäshamn för de yngre, besättningsläger i Katrineholm för de äldre, ett läger i Polen och nu senast Kraftcenters träningsläger i Waxholm. I Waxholm fick de bland annat öva på besättningspaddling, kortspel, gymträning och olika former av intervallträning.
Nu är träningslägren slut för våren och vi kan fokusera på träning i hemmavatten och många roliga tävlingar, först på tur har vi en tävling i Hofors den 2/6.

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post241

Måndagsträning

UngdomarPosted by johan 2011-07-20 16:57

Vi hade tur med vädret i måndags, det var mulet och kom spridda skurar, så småbåtarna lyste med sin frånvaro, kanske var det därför som vi, trots aggressiva kanotval, bara gjorde blygsamma tre vurpor under vårt 7 km långa pass ...

Till träningen kom Katarina, Erika, Mats, Oskar, Oskar, Jonathan, Jesper samt Niklas och Johan. Vi drog iväg genom myggbettet och lade oss mellan Fågelön och Krankholmen där vi körde några starter och 200 m lopp, i ett lopp fick vi sällskap av Gabor. Vi förgyllde passet med att i rafflande tempo köra runt Krankholmen, det blev ca 1600 m i den sträckning vi körde.

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post200

Ungdomsträningsläger

UngdomarPosted by jesper 2010-05-10 22:01

Helgen var blöt, blåsig och kall för våra ungdomar.

Men med hjälp av en hel del godis o lite kortspel så överlevde dom!

/Ungd.ledarna gm. Jesper

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post130

Kraftcenter - satsning på ungdomar

UngdomarPosted by Jessica 2010-04-29 10:16

Ta en titt på http://www.kanot.com/?newsId=227 för mer info om Kantotförbundets nya satsning på ungdomar!

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post129