FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

Roll, räddning och annan vattenlek

KurserPosted by Öjvind Diderichsen 2009-07-06 19:20

Hej

Lite uppdatering av info inför den 16 augusti:

Söndagen den 16 augusti kl 10-15 ordnar fridhem en workshop där alla medlemmar som är nyfikna på rollar, kamraträddning och annan vattenlek med kajak är välkomna. Tanken med dagen är att nybörjare ska kunna lära sig av mer erfarna under formella såväl som mer informella former. Så detta är alltså en inbjudan till alla intresserade, såväl "lärare" som "elever" eller de som känner att de befinner sig någonstans däremellan. Det ges även utrymme till lite fritt experimenterande och lekande. Så förhoppningsvis blir det en lärorik dag för alla inblandade.

Tanken är att vi första timmen ägnar oss åt ordnad undervisning. De som kan något kan visa det, vi kan även titta på video mm för att få input. Sen är det dags att prova själv och därefter mer och mer fritt experimenterande utifrån deltagarnas intresse.

Så det blir sådant som att öva roll, med paddel, med händerna och kamraträddning, flotörräddning, cowboyräddning, balansera stående i kajaken, sitta upp och ner i kajaken och räkna till 5... vad för skoj nu vi kan hitta på. Exakt vad det blir kommer vi överens om på plats.

Bra tips är att ta med cyklop om man har det. Gör det mycket lättare att öva roll, näsklämma och våtdräkt är inte fel det heller. Även om det är varmt i vattnet kan det bli lite kallt ändå när man ligger i länge. Ombyten är också bra, förstås. Ta också med lunchlåda, då vi tar lite paus vid 12-13 tiden.

anmäl gärna i förväg så jag vet ungefär hur många som kommer.

min mejladress: diderichsen[at]gmail.com, mobil 073-7090224

bästa hälsningar

Öjvind

  • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post98