FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

Havsnjutartur - Veckotur (v32) 4/8 – 10/8

LångfärdPosted by Åsa_W 2014-06-30 21:23Vi är ute en vecka, njuter på klipphällar, plockar kanske hjortron(!), badar mm. OCH när andan faller på paddlar vi en bit. Visst låter det skönt? Hör av dig om du vill följa med, hela veckan eller några dagar.


Datum: Måndag - söndag 4/8-10/8 Startplats: Förslag just nu: Ornö, Ingarö, Ljusterö.
Din erfarenhet: van paddlare och klara av fridluftsliv. Van paddlare innebär att du ska ha kunskaper om säkerhet, kunna paddla ca 5km/h och hantera hög sjö. Vi navigerar tillsammans vilket innebär att alla har karta och kompass. Transporten görs i egna bilar. Om du är osäker på din nivå kan vi sticka ut och paddla innan så jag kan bilda mig en uppfattning.

Väl mött

Åsa, Jenny, Ingrid och Anita

Frågor och anmälan:
Åsa Wästerby
asa@fridhemskanotisterna.se • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post289

Förlängd helgtur i ytterskärgården 5-7juli

LångfärdPosted by Åsa_W 2014-06-30 20:49Möt sommarvärmen i skärgården i helgen. Turen är en kamrattur och vänder sig till vana paddlare, inget är planerat i skrivande stund men intensionen är att komma ut i ytterskärgården. Vi lämnar Fridhem kl 09:00 lördag morgon och är ute till måndag em/kväll.

Väl mött Åsa och Anita

kontakt: asa@fridhemskanotisterna.se • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post288

Långfpaddling Kristihimmels-helgen

LångfärdPosted by Åsa_W 2012-05-11 19:54

Planerar att paddla i skärgården under Kristihimmels-helgen, antal dagar är helt beroende av deltagarnas vilja och väderleken. Turen är en kamrattur där vi gemensamt genomför turen, alla måste kunna navigera och känna att de kan hantera paddling i kallt vatten. Distanser ca 2 mil, kan dock bli längre om vädret kräver det. Klubben har köpt in en stabil och smidig K2:a som är ett bra alternativ för de som tycker det är svårt att hänga med i K1:a. Ni som är intresserade, hör av er till Åsa W.

mail: asa@fridhemskanotisterna.se

tel 070 27 24 804

Vi bestämmer närmare detaljer på tisdag kväll om hur vi gör och hur det blir.

Väl mött. //Åsa

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post239

Spännband och böcker saknas!

Allmän diskussionPosted by Åsa_W 2011-10-26 07:29

Hej!

Hälften av klubbens spännband saknas, de ligger inte i skåpet i verkstan! Vi har letat överallt. Du som vet att du använt dom i september, tänk efter och kolla så dom inte ligger kvar i din bil etc.

&

2 böcker är borta: "Paddla i Sth Skärgård" och "På en låga", dags att lämna tillbaks dom!

//Styrelsen

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post222

Planeringsträff Långfärd

LångfärdPosted by Åsa_W 2011-06-17 07:28

Planeringsträff Långfärd ons. 22/6 kl18:30

Vi träffas och planerar vidare för turer vi vill hålla under resterande sommaren. Alla intresserade av Långfärdspaddling är välkomna.

Välkommen

önskar

Åsa och Öjvind

om du är intresserad men inte har möjlighet att komma på onsdag hör gärna av dig till asa@fridhemskanotisterna.se

 • Comments(1)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post191

Välkommen med på långpaddling till Flygarhelgen

LångfärdPosted by Åsa_W 2011-05-26 09:45

Planerna är ännu lösa men detta är ganska spikat:

- Start från Djurö eller Ingarö (lutar åt Djurö).
- Vi paddlar troligtvis i områden norr om Djurö och utanför Möja där det är väldigt skyddat.
- Vi åker tors morgon och är åter må em OM det är kanonväder, annars kortar vi beroende på prognos och vad vi tycker.
- På tisdag kommer vi att bestämma exakt hur vi gör.

Vi är just nu 5 personer, ev ytterligare 3. Vi räknar med att paddla ca. 2 mil per dag. Om du är osäker på hur mycket du orkar finns möjlighet att paddla K2(vilket är betydligt mindre jobbigt än K1) och/eller att dela upp oss så några paddlar en längre rutt medans andra paddlar kortare till en natthamn som vi sammanstrålar vid. Om du inte har kök el. tält går det säkert att låna eller dela.

Hör av dig om du är intresserad eller undrar nåt: asa@fridhemskanotisterna.se

Väl mött!

Åsa W

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post186

Skidutflykt i Lida Sö 19/12

LångfärdPosted by Åsa_W 2010-12-15 09:04

Häng med på skidutflykt!

Alternativ aktivitet nu när isen lagt sig. Vi åker skidor vid Lida fridluftsgård på söndag, stans bästa spår sägs det! Man åker i sin egen takt och fikar gemensamt någon gång under dagen. Hör av er till Åsa W om intresse finns 070-2844018. Ang. transport kommer det att finnas några platser i min bil, men det ska även gå att åka dit med SL.

Väl mött!

/Åsa W

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post172

Grindapaddlingen 16/17 oktober!

LångfärdPosted by Åsa_W 2010-10-05 07:39

Ni som tvekar, det finns platser kvar.

Ok att anmäla sig fram till tors 14/10, men ni måste själva boka boende om ni vill bo inne annars går det utmärkt att tälta på Grinda också...

(se beskrivning om turen i med. nedan)

/Åsa

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post167

Höstpaddling 16-17 oktober med vandrarhemsboende och bastu!

LångfärdPosted by Åsa_W 2010-09-13 12:41

Nu är det dags för Fridhems länge efterfrågade vandrarhemstur, vi har 12 platser bokade på Grinda vandrarhem(STF). Paddlingen blir lång/kort beroende på vädret, svårighetsgrad 1, dock viktigt att du har koll på hur man håller sig torr. Väl framme på Grinda, bastar vi som vill och lagar mat gemensamt. För att konfirmera bokningen måste jag få besked senast 29 sept. Vi håller en planeringskväll 13:e eller 14:e oktober (ons el tors), där vi planerar iläggningsplats, rutt, mat osv. Kostanden för boendet är 300:- (lakan och handduk ingår ej).

Meddela mig om du vill komma med: asa@fridhemskanotisterna.se och om du kan transportera kajak/er på bil, klubben har en kärra och om någon vill dra den förenklas transporten av kajakerna avsevärt.

Väl mött!

Åsa W

 • Comments(1)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post163

Rollträning tis 24/8, kl 18:00!

TräningPosted by Åsa_W 2010-08-17 13:57

Hej!

Nu i sommarens sista klämtande timmar gäller det att passa på. Är det någon som vill öva rollar, sculling etc innan det blir för kallt i vattnet?

undrar Åsa W

maila(asa@fridhemskanotisterna.se) eller kommentera detta inlägg.

 • Comments(1)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post157

Sälpaddlingen

LångfärdPosted by Åsa_W 2010-08-16 09:34

Hej!

Jag kommer inte att ha möjlighet att hålla i sälpaddlingen som är planerad sista helgen i augusti. Om intresse finns fungerar jag gärna som sammankallande heller om ni kommenterar detta inlägg för att få kontakt med varandra.

Åsa W

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post155

Årets 1:a tur!

LångfärdPosted by Åsa_W 2010-04-28 08:52

Vi ville smaka på våren innan den satt igång, rapport från tur utanför Nämdö 24/25 april med Elin och Åsa W.

Solen värmer i nacken på väg över Nämdöfjärden. Vackra, vattentunga molnformationer jagar oss men vi ligger hela tiden ett steg före och de hinner inte upp oss. På land ligger snöfläckar kvar, ser ut som vita klippformationer på håll. Knotiga tallar framträder tydligare när de inte konkurrerar med lövträden. Vi hittar en perfekt läig vik på Skogsskär att campa på, när solen gått ner lyser fullmånen upp, lite kyligt blir det i det klara vädret så vi dyker ned i sovsäckarna rätt tidigt.
Söndagen är lite blåsig och vi får jobba för att komma framåt, god planering ger dock sidsurf tillbaks till Ingarö. Trötta och nöjda åker vi hem till Fridhem.

Blir du också sugen att åka ut? Skriv på bloggen kan så kan vi kanske gör en tur snart igen :-)

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post128

Heldagstur på söndag 10/5

LångfärdPosted by Åsa_W 2009-05-06 08:51

På söndag kl. 10:00 startar vi från Fridhem med sikte på att ta oss runt Lovön. Ta med rikligt med fika för det lär vara uppemot 3 mil! och kan ta sin tid, särskilt som vi inte kommer att paddla fort och ta MÅNGA raster. Om vädrets makter inte är på sin bästa sida kan vi ta en kortare tur och avsluta med bastu på klubben istället.

Alla kan följa med, ingen erfarenhet från tidigare långpaddlingar krävs. Turen är just till för att få prova på en längre paddelsträcka i ett svep och/eller avrostning efter den långa vintern. Ett krav har jag dock: att du ska känna dig i det närmaste helt stabil i den kajak du paddlar - vi vill absolut undvika bad denna årstid!

Hör gärna av dig till mig i förväg om du undrar över något: kinosnos_64@hotmail.com ; 070 28 44 018.

Ta med varma kläder och ombyten, solglasögon, keps och faktor.

Vi ses på Söndag.

Hälsar Åsa W

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post86

Bastutur, 25-26 april

LångfärdPosted by Åsa_W 2009-04-14 08:26

Bastuturen till Nämdö som snöade inne i höstas genomför vi nu! Det ska finnas en bastu på Nämdö med ved och allt! Jag kontrollerar närmare detaljer under veckan. Vi utgår förslagsvis från Björnö Ingarö med avresa från klubben tidigt lördag morgon 25 april. Transporten sker lämpligen med egna bilar och takräcken så går lastningen fortare. Om någon är osäker på om ni kan följa med på turen, eftersom det fortfarande är kallt i vattnet etc, kan ni ändå höra av er, eventuellt kan vi ta en "testtur" ngn kväll nästa vecka(v17) för att få igång paddelmusklerna...

Amälning emotses: kinosnos_64@hotmail.com, 070 28 44 018

Hälsar

Åsa W

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post81

Bastu Tur 22/23 november

LångfärdPosted by Åsa_W 2008-10-28 08:32

Välkomna med ut på en lugn skärgårdstur 22/23 november.

Vi åker iväg lördag morgon med sikte på en lämplig bastu i skärgården, exakt vilken är ej ännu bestämt, men bl.a Skärgårdsstiftelsen har flera man kan använda. Paddelsträckan blir ca 15km, så att vi inte är allt för utmattade när vi ska börja elda och dona smiley. Vi måste även hinna få upp tälten innan mörkret lägger sig smiley. Vid mindre bra väderprognos tar vi en långtur i Mälaren över dagen och bastar på klubben som avslut.

Vi kör detta som en kamrattur, där alla tar eget ansvar och vi hjälps åt med att genomföra turen på bästa sätt. Eftersom det är kallt i vattnet är det viktigt att ni känner att ni behärskar kajaken väl. Ni som vill hänga med, kontakta mig (070-2844018/kinosnos_64@hotmail.com). Berätta vilken paddelvana ni har och om ni har tillgång till bil.

Hälsningar från ledarna:

Åsa och Mats

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post62

Brandskärgården & Tärnskär

LångfärdPosted by Åsa_W 2008-09-02 08:16

Tur för vana paddlare helgen 13/14 sept (vi åker ut fre kväll alternativt lördag morgon). Detta är en kamrattur där alla hjälps åt att genomföra turen.

Brandskärgården ligger i ett vackert område söder om Sandhamn med lagunen på Tärnskär som en riktig pärla att sikta på om det är lugnt väder…

Vi träffas och planerar i detalj tis 9/9, kl 19:00 på klubben

Kontakta Åsa W, 0702844018, kinosnos_64@hotmail.com, för anmälan och mer info.

 • Comments(1)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post43

Våfflor med roll(?)!

TräningPosted by Åsa_W 2008-08-19 08:20

När vi hade vår första lätt-långfärdstur i juli föddes idén att vi skulle träna kamraträddning, uppgång med flottör och kanske tom roll och hög stöttning någon sommarkväll...


Nu på tisdag är det dax! I vattnet 18:30.

Efter djupdykningarna fikar vi våfflor.
Jag fixar mix och grädde, ta med sylt! (ngn som hunnit ut i blåbärsskogen?)
Jenny, Mats & jag tar med våffeljärn.

Hör av er om ni kommer så jag vet hur mycket smet som ska blandas :-) maila kinosnos_64@hotmail.com eller Sms:a +46702844018

Simma Lugnt!

Åsa W

 • Comments(1)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post41

Rapport från onsdagens möte

LångfärdPosted by Åsa_W 2008-04-05 10:21

Rapport från vårt möte:

Vi var några personer som träffades i onsdags och planerade. Vi var alla måna om att först och främst komma ut och paddla :-)

Preliminärt är 9 turer planerade för säsongen. 3 st riktar sig till inte helt fullfjättrade långfärdspaddlare och där ska vi försöka skrapa ihop till ledare(ngn intresserad?) men de andra genomförs som kamratturer, dvs alla tar gemensamt ansvar och alla behärskar området.

Det är även välkommet att medlemmar använder bloggen för spontanturer och om ngn önskar kan vi skapa en mail-lista.

Hör av er, alla som är det minsta intresserad, så vi får fart på långfärdsverksamheten i klubben!

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post12

Info från kassör

Allmän diskussionPosted by Åsa_W 2008-03-06 10:29

Hej!

Om beloppet på fakturan för årets medlemsskap inte stämmer, eller ni vill ändra något, tex från medl. till sässongsmedlem, betala in det belopp som ni vill ha istf. det som står förtryckt på fakturan.

Hälsningar

Åsa W, Kassör Fridhemskanotisterna

 • Comments(0)//blogg.fridhemskanotisterna.se/#post10