FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

nybörjartur 18-19 juni

LångfärdPosted by Öjvind Diderichsen 2011-06-14 21:43

Ikväll hade vi planeringsmöte. I dagsläget ser vi ut att bli 9 personer på turen. Vi bestämde att vi kommer att utgå från klubben och paddla på Mälaren till Eldgarnsö. Första dagen förbi Kärsön och Lovön och Hässelby upp till Eldgarns ö. Sedan ner i det som kallas Långtarmen (mellan Svartsjölandet och Munsö) och tillbaka genom Tappström, förbi Kungshatt och tillbaka på Fridhem.

Tips är att använda K2 (kanot för två personer) för de som inte är så vältränade, särskilt dag 2 blir det nämligen ganska lång sträcka att paddla och det går lättare om man paddlar K2.

Dessutom är det ganska ont om havskajaker då vi måste samsas med nybörjarkursen som körs på lördagen.

Vi bestämde också att vi ordnar knytis på lördagkvällen, så då kan man laga något att bjuda de andra på. I övrigt har vi ingen övergripande matplanering utan alla tar hand om sitt eget.

Vi räknar med att vara påväg vid kl 10, och eftersom det tar en hel del tid att packa är det bra att vara på plats vid 8.45. Vi räknar med att vara tillbaka omkring kl 18 på söndag kväll (men det är svårt att förutse).

Vädret ser för tillfället ut att bli blandat, både sol, moln och regn... Vi tar med ett stort vindskydd som alla kan sitta under och äta ifall det skulle regna.

Om du har frågor kan du kontakta Öjvind på diderichsen@gmail.com eller 073-7090224. Annars ses vi på klubben kl 8.45 på lördag morgon.

/Öjvind

  • Comments(0)