FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

Sprint SM

TävlingPosted by johan 2014-09-01 04:48
Några veckor tidigare gick sprint SM. Fridhem mjukstartade (not) första dagen av sprint SM med att ta två silver och två brons. Först ut var ordförande Öjvind med ett silver i K2 500 meter tillsammans med ungdomsledare Johan. Jonathan Tornebjer tog sig till final på K1 500 meter. Under större delen av finalloppet låg han på plats 5 och 6, och så såg det fortfarande ut 70 meter från mål. Men när de andras krafter tröt mot slutet av loppet hade Jonathan mycket att ge, med tävlingarnas mest remarkabla inhämtning plöjde Jonathan igenom fältet och körde i mål på en andraplats.

Oskar Roos höll ett stadigt grepp över konkurrensen i sina lopp i miniorklassen och tog hem silver på de tre distanserna 75m, 200m & 1250m. Lillasyster Olivia Roos presterade bäst på distansen 200 meter i den ovanligt hårda konkurrensen av unga flickor. Hon tog en 6:e plats i finalen, och det var hon inte ensam om. En 6:e plats i finalen, fast på 5000 meter, tog även vår enda tävlande på damsidan, Katarina Berglund. Martin Berglund är även han bäst på långlopp, han gick i mål på 29:e plats på 2500meter med ett långt pärlband av kanotister efter sig.

Jonathan och Jonathan var årets enda besättning på ungdomssidan. Det gick hyggligt på alla distanser, efter försöken på 500 meter hade de fjärde bästa tid och medaljvittring. Men, piskan ven hårdare över ett antal andra ryggar och Fridhem körde in på en sjätteplats. Nu är ju inte kortdistans deras grej, vilket stod klart när det var dags för 2500 meter. Från starten låg de mitt i startfältet, sakta och säkert tog de sig förbi en efter en. På långlopp är det alltid några som krockar, så var det även i det här loppet, en konkurrent fick bryta på grund av roderhaveri. Några konkurrenter slog ihop sina paddlar och tappade farten. Till slut hade Fridhem paddlat sig förbi och gick i mål på tredjeplats. Tävlingen var inte slut med det, besättningen från Lödde, som körde i mål som tvåa, hade missat att runda en boj, och fick diska sig. Vilket betydde ett silver till för Fridhem.

Vi summerar; ett guld, sex silver, tre brons och en enorm mängd svett vid Sprint SM i Jönköping 2014.  • Comments(0)