FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

Marathon SM

TävlingPosted by johan 2014-09-01 05:04

Under helgens tävlingar vid SM i Kanotmaraton hade Fridhem både stora framgångar och en rejäl dos otur. Öjvind blev förkyld och tvingades avstå från att starta.

Jonathan Roos krockade vilket resulterade i ett ofrivilligt bad redan under första varvet. Jonathan Tornebjer fick ett slag mot rodret så hårt att det kröktes. Det blev nästan omöjligt att kontrollera längs den kurviga banan i Malmös vallgravar. Men han tog sig ändå i mål med en ärofylld 9:e placering. Något bättre, åtminstone resultatmässigt gick det senare under tävlingarna. Oskar Roos gick ut hårt och tog ledningen vid första lyftet, en ledning som höll flera kilometer. Emellertid tröt krafterna något och Oskar kom i mål på en tredjeplats, en halv minut efter segraren. Fridhems första medalj var bärgad.

Jonathanarna ställde även upp i K2 klassen med högt ställde förväntningar på sig. Förra året var de överlägsna vinnare i K2 klassen, men i år var motståndet betydligt hårdare. Som om inte det räckte. Det spöregnade hela natten och under loppet. ”Värsta regnet vi haft i Malmö” påstod en urinvånare. Allt dagvatten gjorde strömmen i kanalen stark. Bland de som välte i startträngseln, var vårt K2 ekipage. De tog sig tillbaka till sittbrunnen, men badet gav de motståndare som höll sig på rätt köl flera minuters försprång. Det blev en tuff uppgift att ta igen, för varje varv tog de sig allt längre fram i startfältet och tog sig mot slutet upp på en andraplats. Dock var besättningen från Lidköping något starkare i spurten och Vår K2:a gick i mål, även de på en tredjeplats.

Kanot Marathon SM i Malmö 30-31/8 2014  • Comments(0)