FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

FRIDHEMSKANOTISTERNAS BLOGG

Förslag på nya kajaker!

Allmän diskussionPosted by Gunnel Lilliestrom 2008-08-10 22:00

Hej!

Som svar på Jessicas upprop när det gäller önskemål om kajaker som klubben ska införskaffa i framtiden, skulle jag vilja slå ett slag för två av mina favoriter:

1) För motions- eller kortare turer tycker jag att Coast Runner'n är en suverän kajak! Snabb & lätt i vattnet och även lätt att bära upp på land.

2) För längre turer och/eller vid behov av mer packutrymme är definitivt Seagull Off Shore en favorit! Smidig, bekväm och lättpaddlad! En pärla!

Paddelhälsningar,

Gunnel

  • Comments(4)

Posted by Alar 2008-08-20 00:13


Kopierar min tidigare kommentar från Jessicas originalinlägg (men denna tråd verkar tagit över :-) :

Om klubben planerar att utöka havskajaksbeståndet med ytterligare tåliga rotationsgjutna kajaker så rekommenderar jag den nya P&H Scorpio som SVIMA säljer. Den känns mycket allround (snabb/stabil/lättsvängd), lättare än många andra liknande kajaker, och passar även lite längre personer, vilket det inte finns så många kajaker på FK som gör.
Länk till info
Länk till testomdöme1
Länk till testomdöme 2

Lita dock inte på varken mig eller andra utan testa själv på SVIMA !
Innan ev köp, kolla dock om luckorna (speciellt den lilla framför sittbrunnen) sitter tillräckligt hårt, då de tycks ha haft lite problem med tillverkningen i början)
/Alar

Posted by Åsa_W 2008-08-19 08:31

Jag tycker att klubben ska ha olika modeller av kajaker som passar för alla typer av paddling och olika kroppsstorlekar.

När det gäller havskajaker efterlyser jag att ni som använder klubbens havskajaker talar om ni saknar något, eller har tips på någon kajak ni tycker är riktigt bra.

Hälsningar Åsa

Posted by Gunnel Lilliestrom 2008-08-14 13:57

Måste erkänna att jag inte var så påläst när vare sig när det gäller pris eller krav på underhåll ... smiley Tråkigt att höra att coast runnern genererar så mycket jobb.

När det gäller Seagull-kajaken kan jag förstå att den inte hör till de billigare. Har fått tips om (av en av eldsjälarna) att det finns "brädlappar" i packluckan, som man kan använda för att skydda kajaken när man drar upp den på land. Ett tips som kanske kunde gälla fler ömtåliga kajaker och som borde spridas till alla som använder dem!

Posted by Gunnar Fridhem 2008-08-14 12:29

Hallå !

Kul att klubben har fina kanoter men tycker kanske inte att Seagullen passar på uthyrningshyllan, lite i dyraste laget. Köp i stället havskajaker för halva priset gärna nya rotationgjutna som håller för det mesta. Det är tur att det finns eldsjälar på klubben som lagar alla Coast Runner som faller isär.

Gunnar